Top 10 BB krem z zaščitnim faktorjem

Nujen negovalni izdelek za vsak tip kože.

Nujen negovalni izdelek za vsak tip kože.

Medtem ko je za mnoge poletje najlepši letni čas, je za našo kožo to obdobje najbolj obremenjujoče. Izpostavljena je UV-sevanju, vetru, slani vodi, vročini in klimatiziranim prostorom, zato je skrb za zaščito in nego kože ključnega pomena.
Koža poleti izgublja vlago predvsem zaradi pogostejšega prhanja in izpostavljenosti soncu. Žleze lojnice se na pomanjkanje vlage odzovejo tako, da začnejo močneje delovati, pojavijo pa se lahko tudi akne.

Pri problematični koži obraza je smotrno izbirati vlažilne kreme, ki so nekomedogene (to pomeni, da ne mašijo kože in ne povečujejo nevarnosti nastanka mozoljev). Pomembno je tudi redno čiščenje obraza, vendar ne več kot dvakrat ali trikrat dnevno, da kože ne izsušimo preveč. Ker lahko debeli sloji ličil le še dodatno zamašijo pore, v vročih dneh prekomerno nanašanje ličil ni priporočljivo. Uporabite tekoč in lahek puder, še boljša izbira pa so BB, CC ali tonirane kreme, ki naj vsebujejo še zaščitni faktor.

Predstavljamo 10 lahkotnih BB krem, ki bodo izenačile ten vaše kože, jo navlažile in primerno zaščitile ter je pri tem ne bodo dodatno otežile.