Si želiš kakšen kilogram manj? To je jesensko kosilo zate!

Mmmm, najokusnejše dietno kosilo.

Bi se to jesen rada poslovila še od zadnjega (ali treh) odvečnih kilogramov? S tem sezonskim kosilom ti bo to uspelo!

Verjetno si do sedaj že ugotovila, ali vsaj slišala, da se ekstremne diete nikoli ne obnesejo na dolgi rok, zato je smiselno slediti preprostim, a zdravim prehranjevalnim navadam, na katere se bo tvoje telo zlahka navadilo. Tudi strokovnjaki ne priporočajo hitrih diet, ki obljubljajo nerealne izgube kilogramov v manj kot mesecu dni, temveč svetujejo, da se držimo daljših, a preverjenih procesov hujšanja, ki se resnično obnesejo.

To jesen bodo tisti, ki se želijo spraviti v formo in poskrbeti za svoje zdravje, večkrat na teden pripravili bogato enolončnico po spodnjem receptu.

Sestavine:

300 do 500 g puranjih ali piščančjih prsi
1/3 glave zelenega zelja
2 sveži zeleni papriki
1 čebula srednje velikosti
1 korenje
2 stebelni zeleni
1 konzerva koruze (prb. 300 g)
300 g stročjega fižola
1 konzerva paradižnikovih pelatov
sol, poper
500 ml zelenjavne ali mesne jušne osnove

Priprava:

Meso operite in narežite na majhne koščke.
Vnaprej operite in narežite vso zelenjavo na poljubno majhne koščke.
V velikem loncu na nekaj olja oz. poljubne maščobe podušite narezano čebulo. Ko ta porumeni, ji dodajte korenje, čez nekaj časa še papriko, zelje in stročji fižol. Vse skupaj mešajte na zmerni temperaturi prb. 15 minut, brez dodajanja vode.

Nato dodajte koščke mesa, narezano zeleno, vse skupaj premešajte in začinite s soljo, poprom (sladko rdečo papriko, zelišči …) po izbiri. Prilijte jušno osnovo in pelate ter med rahlim vretjem kuhajte še 15 minut. Na koncu primešajte koruzo in če je potrebno dodajte še zadnje začimbe in po želji izboljšajte okus.