Samo 1 pravilo s katerim boste shujšali!

Magična 10-ka s katero boš izgubil odvečne kilograme.

Znanstveniki so odkrili tako imenovano “pravilo 10”, ki je povezano s hitrostjo metabolizma, ki pospešuje izgorevanje maščob. Telo je ves dan aktivno in takrat potrebuje zadostne količine hrane. Seveda pa potrebuje tudi počitek, ki pripomore k aktivni razgradnji maščobnih celic. Strokovna publikacija Cell Metabolism je objavila izsledke raziskave, ki je bila narejena na moških in ženskah v starosti med 20 in 50 let. Raziskava je pokazal, da je za izgubljanje teže, ki smo jo pridobili v zimskih mesecih, potrebno upoštevanje samo enega ključnega pravila. Govorimo o številki 10, ki je magično število pri izgubljanju odvečne maščobe.

Študije so namreč pokazale, da mora v enem dnevu med prvim in zadnjim obrokom preteči 10 ur, preostanek časa je namenjen telesnemu počitku. Torej, če običajno zajtrk pojeste ob 8. uri zjutraj, to pomeni da je vaš zadnji obrok – zdrava večerja, najkasneje med 18. in 19. uro. Povprečno se ljudje prehranjujemo v obdobju 15 ur dnevno in samo 9 ur telesu pustimo, da opravi pomembne funkcije, ki pripomorejo k izgorevanju maščobe. Skupina, ki je sodelovala pri raziskavi je imela v povprečju takšne navade in jih je za potrebe raziskave spremenila tako, da se je prehranjevala v predpisanem času, torej magičnih 10 ur, s tem da ni spreminjala prehranjevalnih navad in menija. Rezultati, ki so se pokazali po 21 dneh so bili presentljivi:

  • posamezniki so izgubili povprečno v tem času 3 kilograme
  • imeli so več energije
  • uravnal se je nivo sladkorja v krvi
  • bolje so spali.

Če želite tudi sami preizkusiti recept magične 10-ke, začnite že jutri. Zjutraj pojejte zdrav zajtrk in se tekom dneva prehranjujte normalno ter si pripravite zdravo večerjo 10 ur po zajtrku, nato pustite telesu čas za počitek brez hrane. V primeru, da po 10 urah občutite lakoto popijte kozarec vode ali čaja brez sladkorja, najbolje meto ali kamilico.