S tem si lahko delate lepotno škodo!

Preverite, s katerimi rituali, ki jih ne izvajate redno, si lahko naredite škodo.

Strokovnjaki pravijo, da ima odstranjevanje ličil lahko zelo neprijetne posledice. Enako škodo pa si lahko naredite tudi s tem, ko se ne stuširate.

»Če po treningu ali kakšni drugi aktivnosti, pri kateri se močno spotite, še dolgo ostanete v preznojenih oblačilih, lahko pride do resnih težav s kožo,« pravi dr. Holly Phillips in opozarja, da to lahko pripelje do razvoja glivičnih in bakterijskih infekcij.  Raziskava je pokazala, da se kar štiri ženske od petih ne tuširajo vsak dan. To nikakor ni dobro za kožo, pravi dr. Phillipsova, ki svetuje redno prhanje, vsekakor pa po vsakem treningu.

Kako pa je z lasmi?

»Če si ne perete las na dva ali tri dni, se bo na njih zagotovo nakopičila maščoba in umazanija,« pojasnjuje stilist George Rylander. »Takšne lase obvezno spremljata neprijeten vonj in zanemarjen videz.« Ste vedeli, da neredno pranje las povzroča njihovo vozlanje in hitrejše cvetenje konic? Sprejemljiv čas, ki mine med enim drugim pranjem las, je individualna zadeva, odvisna tudi od vrste oziroma kvalitete las, toda več kot pet dni vmes nikakor ne sme miniti.

»Če včasih zaspite z ličili na obrazu, vam to ne bo preveč škodovalo, če izvzamemo kopičenje mrtvih celic kože,« pravi Adriana Martino, dr. estetske in laserske kirurgije. »Če pa hodite pogosto ali bog ne daj redno v posteljo naličeni, se nikar ne čudite, če se bo vaša koža prehitro postarala. Ker si koža zaradi ličil ne more odpočiti in z novimi celicami nadomestiti mrtvih, postane temnejša, sčasoma pa se pojavijo tudi gube.« Koža se ponoči obnavlja in če ji takrat zaprete poro, boste kmalu na njej opazili ogrce in gnojne bulice.