Rituali, ki bodo izboljšali kvaliteto vašega življenja

Predstavljamo 5 ritualov za boljši začetek dneva in lepše življenje!

V kolikor bi si želeli spremeniti življenjski stil z uvedbo nekaj zdravih navad, vam danes predstavljamo 5 ritualov, ki bodo zagotovo izboljšali vaše življenje:

1. Zbujajte se še pred zoro: Morda prebujanje ob 4h zjutraj morda ne bo del vaše vsakdanje rutine, a prej kot se zbudite, več energije boste imeli čez dan. Če se zvečer odpravite v posteljo prej, se boste brez težav zbujali vsaj ob 6h zjutraj ter tako ujeli ritem narave in pozdravili sonce.

2. Dobro očistite in ščetkajte jezik: Ta vsakodnevni ayurvedski običaj čiščenja strupov in bakterij iz ustne votline je na začetku dneva zelo pomemben, saj so usta začetek prebavnega trakta. Ščetkanje jezika s ščetko za zobe stimulira izločanje sline, kar ugodno vpliva na prebavo in pospeši metabolizem tekom dneva.

3. Popijte kozarec tople vode in limone: Na prazen želodec spijte kozarec mlačne vode z limoninim sokom. To bo stimuliralo prebavni trakt in izboljšalo sposobnost telesa za absorbcijo hranljivih snovi.

4. Sperite nos: Spiranje nosu je v preteklosti veljalo za ritual, s katerim prečistimo nos nečistoč in umirimo um. Izdelke za čiščenje nosu lahko kupite v lekarni.

5. Poiščite sproščujočo tehniko dihanja: Dihanje v kombinaciji z vajami iz joge, meditacija, globoko dihanje, izmenično dihanje – izberite svoj stil in kmalu boste spoznali pozitivne učinke le-tega, saj je to način, s katerim boste zmanjšali stres, aktivirali telo in mu pomagali do več energije.