Prva pomoč: Zlata pravila barvanja las doma

Nova barva, prameni ali le preliv – ni pomembno, držati se morate pet pravil.

Barvanje las pri dobremu frizerju vas lahko stane pravo premoženje, zato se številne ženske odločijo za barvanje doma. Da boste postopek izvedli pravilno, vam podajamo 5 zlatih pravil za barvanje las v udobju vašega doma.

1. Izbor odtenka

Pomembno je, da izbirate največ dva odtenka svetlejše ali temnejše barve od vaših naravnih tonov. Večja razlika vam ob pogledu v ogledalo ne bo prinesla zadovoljstva. Če si želite konkretne spremembe, se bo potrebno odpraviti v salon.

2. Nanašanje barve

Pri barvanju las doma je najtežji postopek nanašanja barve. Da vam bo lažje, potrebujete tridelno ogledalo, da boste svoje lase videli iz vseh strani. Lase razdelite, nato zgornjo polovico pritrdite visoko na glavi in spodnjo čim nižje. Barvanje pričnite zadaj, zaključite pa ob obrazu, ker je ta del najsvetlejši, barva pa deluje najhitreje.

3. Barvanje narastka

Za pravilno barvanje korena las, barvo nanesite v horizontalni smeri, nato pa pojdite čez z glavnikom v vertikalni smeri. Tako boste prepričani, da ste barvo nanesli enakomerno. Po vsakem nanosu barve je potrebno obrisati rokavice, saj boste tako preprečili, da bi se barva raznesla do konic.

4. Svetlenje las

Ena največjih napak pri barvanju las se zgodi, ko si lase pobarvate na temno, nato pa se poskušate vrniti nazaj na svetlo barvo. Z nanosom svetle barve temne ne boste prekrili. Barva bo učinkovala le na korenu las, temni lasje pa bodo ostali nespremenjeni.

5. Umivanje las po barvanju

Strokovnjaki svetujejo prvo umivanje po barvanju las po treh ali štirih dnevih. V temu času bo barva bolje prodrla v lase, s tem pa bo barva tudi dlje časa obstojna. Pazite še, da si las ne boste umivali z vročo vodo, saj hitreje izpira barvo.

Foto: Thinkstock, Pinterest