Pravila poletnega lepotnega videza

Sveže in lahkotno, ob upoštevanju pravila ''manj je več''.

Sveže in lahkotno, ob upoštevanju pravila ”manj je več”.

S toplejšimi dnevi in nočmi prihaja več priložnosti za preživljanje časa na prostem. Poletje je čas piknikov, vrtnih zabav in noči v mestu on kozarcu vina. Je čas lahkotnih oblek in svežih makeup videzov, ki kar kličejo po lahkotnosti in stremijo k čim skromnejši uporabi lepotilnih produktov. Katerih lepotnih nasvetov se velja držati, da bo vaš makeup trendi tudi poleti?

Namesto tekoče podlage in pudra se odločite za BB ali obarvano kremo. Vaš videz bo bolj naraven in svež, velika večina tovrstnih izdelkov pa že vsebuje zaščitni faktor – vaša koža bo torej ne le naravno poenotena, temveč tudi zaščitena. Če pa tudi poleti najbolj zaupate le tekočim podlagam, naj bo ta čimbolj lahkotna, ki ne bo ustvarila maskastega občutka. Nekaj poletnih favoritov smo predstavili tukaj.

Bronzer je vedno prava izbira. Vašemu videzu bo dodal nekaj topline in poletnega pridiha. Vaš videz bo tako bolj zagorel. Uporabite takšnega, ki ima nekaj bleščic (naj ne bodo prevelike) in nekoliko bolj rdečkast podton. Uporabite ga lahko tudi namesto senčila za veke.

Sijoča koža je »in«. Vsak pravi sijoč poletni videz bo potreboval nekaj pomoči s strani dobrega osvetljevalca. Nanesite ga na vrh ličnic, po nosu in nad zgornjo ustnico. Za še bolj zagorel videz uporabite sijoč primer oziroma bazo.

Vodoodporna maskara za vsak slučaj! Nikoli ne veste, kako dolg bo dan, vodoodporne različice pa pridejo prav še posebej na morju ali ob bazenu. Tako bo vaš videz vedno popoln, trepalnice pa lepo definirane tudi po skoku v vodo. O najboljših izbirah smo že pisali.