Novi trend barvanja las je tukaj!

Za vse, ki se ne marate barvati pogosto, bo nova tehnika še posebej uporabna.

Vsako leto nam prinese nove trende – tako modne kot lepotne. Nič čudnega ni, da nam je leto 2019 že takoj prineslo novitete, ki bodo vladale na lepotni sceni. Eden takih še posebej izstopa in to je nova tehnika barvanja las – ”negative space”.

Termin smo imeli priložnost spoznati v lepotnih krogih, vendar ne v povezavi z lasmi. Kaj je ”negative space”? Gre za tehniko barvanja s katero nekatere dele poudarimo in ustvarimo močan kontrast. Tehniko lahko primerjamo z negativnim filmom za fotoaparat, na katerega se ime tudi nanaša.

Nekaj časa smo tehniko negativnega prostora srečevali pri lakiranju nohtov, nato so jo sestre Jenner popularizirale v nanašanju tuša, nenazadnje se je tehnika preselila tudi na obrvi. Mnenja o dosedanji uporabi priljubljene tehnike ”negative space” so deljena, dejstvo pa je, da je ne glede na mnenja, prešla na lase.

Tehnika temelji na naravni barvi las, ki se ji doda kontrastne pramene. In to ne klasične! Ne moremo mimo balayaga – paziti je potrebno na prehode. Barva las ne igra vloge, saj je tehnika možna na vseh. Pramena pa boste morale osvežiti na štiri do šest mesecev. Ali ni to naravnost sijajno?

Foto: Pinterest, instagram