Napaka, ki jo delate pri izbiri negovalnih izdelkov

Preverite, katera je glavna napaka, ki jo delajo potrošniki pri nakupovanju negovalnih izdelkov!

Čeprav so današnji potrošniki tudi na področju lepotnih produktov vedno bolj izobraženi, se še vedno pogosto dogaja, da domov odidejo z »napačnim produktom zase«. Velika večina dela napake zato, ker ne poznajo dobro svoje kože, mnoge pa enostavno v nakup produkta prepričajo reklame, prodajalci, lepa embalaža ali čudovita dišava produkta – namesto, da bi se prepričali o sestavinah, ki pa so pri samemu delovanju negovalnih izdelkov ključne.

Napaka številka 1, ki jo delajo potrošniki pri izbiri negovalnih izdelkov za kožo, je ta, da ne preverijo sestavinske liste produkta. Čeprav se na sestavine ne spoznate prav dobro, lahko poiščete eno samo sestavino, ki vam bo dala vedeti, ali je izdelek resnično vreden nakupa. Preverite, na katerem mestu se pojavi parfum (angleško fragrance ali parfume, lahko pa se pojavi tudi v drugih variacijah). V kolikor se nahaja visoko na sestavinski lestvici (med prvo naštetimi sestavinami), se izdelka raje izognite.

Ne nakupujte z nosom!
Torej, po nakupih za negovalnimi izdelki se odpravite z mislijo, da je včasih vonj manj pomemben od dejanskega končnega rezultata na vaši koži. Čeprav ima večina raje lepo dišeče izdelke, saj dodajo nekaj luksuza, vi raje poiščite takšne, ki niso polni parfumov.

Mnogi so na parfume v kozmetiki alergični
Načeloma so boljša izbira negovalni izdelki brez dišav, saj je marsikatera koža občutljiva na dišave. Ne glede na to, ali gre za naravne ali sintetične parfume, je zgodba podobna. Nikakor ne pravimo, da so vsi izdelki, ki vsebujejo parfume slabi, vendar lahko povzročajo občutljivost in je prav zato bolje, da so pojavljajo v manjših količinah. To velja predvsem za negovalne izdelke za kožo obraza (serume, kreme, celo tekoče podlage). Prav parfumi so pogosto vzrok občutljivosti in alergičnih reakcij – včasih sta lahko bolj opazni, včasih manj (iritacija celo lahko ni vidna s prostim očesom).

Kdo mora biti najbolj pozoren?
Vsekakor morajo na izbiro najbolj paziti tisti, katerih koža ima rosaceo ali akne. Dišave lahko stanje kože namreč še poslabšajo, tudi če so naravnega izvora.