1501766741.8dd5717.08654dba1edc40a1bf2defef22225b01

Kratke pričeske, ki pristajajo vsem oblikam obraza

Kratke pričeske niso več rezervirane le za najpogumnejše.

Veliko ljudi verjame, da nekatere pričeske enostavno niso zanje. Morda ste se tudi same kdaj znašle v situaciji, ko ste si pri frizerju zaželele določeno frizuro, potem pa si tik pred prvim rezom premislile. Nekatere pričeske resnično ne ustrezajo določenim tipom obraza, so pa tudi takšne, ki pristajajo vsem oblikam – skrivnost je v malenkostih. Pomembno je, da sprva določite vaš tip obraza.

Kratki lasje lahko pristajajo vsem, le malce se je potrebno poigrati s fufrujem.

Za srčasto obliko obraza je pomembno, da razmršeni frufru zakriva čelo. Če je vaša brada ozka, naj bo večji del frufruja počesan na stran daljši, kot na drugi strani čela. Tako boste ustvarile optično ravnovesje.

Pri podolgovatem obrazu morajo biti lasje zadaj nekoliko daljši – malo nad nivojem brade. Enako velja tudi za dolžino frufruja. Poleg tega morate zakriti čelo, tako da si frufru počešite na stran.

Pravokotnim oblikam obraza pristajajo daljši, padajoči prameni, ki ublažijo grobe robove, kar pomeni, da mora frufru segati preko lic. Prečo naredite po sredini.

Na ovalnem obrazu bo kratka pričeska najlepša, če so sprednji lasje nekoliko daljši od zadnjih. Segajo naj do lic, počesani na stran. Pri tem lahko pramena igrivo padajo na obraz.

Foto: Pinterest