Kakšen odtenek šminke ustreza tvojemu tonu kože?

Preveri, katero rdečilo se ti najbolje poda, z nekaj preprostimi triki...

Se vam je že zgodilo, da ste stopili iz trgovine z ličili s popolnoma pobarvanimi rokami od testiranja raznih lip glosov in šmink? Se vam je nek odtenek v trgovini zdel popoln, doma pa ste ugotovili, da ni pravi za vas? Med ogromno izbiro na trgovskih policah se namreč ni težko izgubiti. Vedeti morate, da šminka na vaši roki ne bo izgledala povsem enako kot na vaših ustnicah. Z nekaj preprostimi triki pa bo zadeva postala čisto enostavna.

Katera barva je popolna za vaš ten kože?

Pred nakupom vsake šminke je pomembno, da poznate svoj ton kože. Ponavadi tone delimo v 5 osnovnih skupin. Kako torej prepoznati, v katero skupino sodi vaš ton kože?

Bela, zelo bleda polt. Vaša koža je skorajda povsem bela, nekoliko prosojna in občutljiva. Sonce vas zlahka opeče in povzroči neprijetno rdečico ter pege. Priporočamo vam roza, koralne, breskove ter bež barve. Pokukajte med odtenke novega Max Factor Colour Elixir Lip Cushiona, ki vaše ustnice hkrati še neguje.

Svetla polt. Vaša koža je svetla in bleda, ob izpostavljenosti soncu pa malo porjavi. Za čudovit izgled vam priporočamo Rimmel Oh My Gloss!, ki poskrbijo za kar 6-urno svežino na vaših ustnicah s prelepimi toni rdeče vrtnice, ki bo poskrbela, da boste opažene.

Srednje temna polt. Vaša koža s soncem običajno nima težav. Načeloma hitro porjavi in ni občutljiva. Poskusite z roza-vijoličnimi, rdeče-rožnatimi ter rjavkastimi odtenki. Odlične možnosti boste našli v Clinique Pop Lip liniji.

Zagorela polt. Koža je svetlo rjava, olivnih odtenkov. Sonce vam zlepa ne pride do živega, saj vas skoraj nikoli ne opeče. Tudi pozimi izgledate zagoreli. Priporočamo, da se izognite rjavim in vijoličnim odtenkom. Za vas so popolne barve z oranžnim ali koralnim podtonom. Svoj popoln odtenek poiščite med šminkami Estée Lauder Pure Color Love.

Temna polt. Vaša koža je temna in na sonce neobčutljiva, saj vas nikoli ne opeče. Vaši lasje so prav tako temno rjavi ali celo črni. Vašemu tenu kože bodo najbolj pristajala rdečila temno rjavih in močno vijoličnih odtenkov. V barvi slive in vina zažarite z Bobbi Brown ArtStick.

Ko določite ten vaše kože, preverite barvo žilic na notranji strani vaših zapestij. Tako boste lahko ugotovili kakšni podtoni vam najbolj pristajajo. Te delimo le v tri osnovne skupine:

  1. Vaš podton je hladen, če vaše žile delujejo modre in vijolične.
  2. Vaš podton je topel, če izgledajo turkizne ali zelene.
  3. Vaš podton je nevtralen, če se s težavo odločite kakšne barve so vaše žile. Če torej okrevate med modro in zeleno barvo lahko posledično izbirate rdečila v toplih in hladnih podtonih.