Kako pravilno nanesti rdečilo za lica?

Z ličili si do lepšega videza lahko pomagamo, lahko pa si ga popolnoma pokvarimo.

Eden glavnih krivcev za neustrezno ličenje je vsekakor nepravilno nanašanje rdečila za lica. Čeprav je to ličilo visoko na seznamu vsake kozmetične torbice, se ga nekatere ženske vseeno izogibajo. Razlogov za to je več – ne znajo ga uporabljati, ne vedo kateri odtenek uporabiti ali pa ne želijo doseči umetnega videza.

via GIPHY

Najpomembnejše pri rdečilu za lica je, da pri nanašanju upoštevamo obliko obraza in pri tem ne pretiravamo. Imejte v mislih, da je primarna naloga tega make-upa obrazu dodati malce barve in ustvariti naravni sveži videz.

via GIPHY

Pozornost je potrebno nameniti tudi pravilni izbiri odtenka. Če ste svetle polti, izbirajte med odtenki svetlo roza in koralnimi odtenki ter barvami breskve. Vse s temno poltjo, pa se poslužujte temnejših odtenkov vijolične in breskve.

Sedaj je vaša naloga le še dešifrirati obliko obraza in videti boste čudovite. Pomagajte si s spodnjimi napotki.

Ovalen obraz

Čestitke! Imate najhvaležnejšo obliko obraza – vsaj kar se tiče ličenja. Pri tej obliki ne potrebujete veliko ličil, upoštevati pa morate le eno pravilo: rdečilo nanesite na zgornji del ličnic, nato pa ga s čopičem razširite proti sencam.

Štirikotni obraz

Vaš obraz ima zelo grobe linije, ki jih je potrebno čim bolj omehčati. Z rdečilom boste obraz omehčale tako, da ga nanesete na sredino obraza tik pod vrh ličnic. Pazite le, da rdečila ne boste nanesle preblizu nosu.

Okrogel obraz

Okrogel obraz morate vizualno zožiti in podaljšati. Rdečilo nanesite od začetka ličnic do ušes in pri sencah. Tako boste dosegle vizualno ostrino. Izbirajte med mat odtenki, svetlečim pa se izogibajte, saj boste z njimi obraz le razširile.

Diamantni obraz

Glavni cilj pri tej obliki obraza je doseči vizualno proporcionalnost med zgornjim in spodnjim delom. Rdečilo nanesite nad ali pod ličnici in ga razširite proti sencam.

Foto: Pinterest, Thinkstock