Po korakih do urejenih in lepih obrvi

Obrvi so okvir vašega obraza.

Kako do popolnih obrvi?

Je to eno izmed vprašanj, ki se vam porajajo vsako jutri med ličenjem? Res je, da so obrvi okvir vašega obraza, saj ga njihova oblika definira in mu poda zaključen, popoln videz. Zato je pri njihovem oblikovanju potrebno upoštevati dejstvo, da je vaša naravna oblika obrvi ključni odgovor na to vprašanje.

Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, kako do popolnih, urejenih, a še vedno po izgledu naravnih obrvi.


Vse se začne z oblikovanjem

Ko se odločite za oblikovanje vaših obrvi, vam priporočamo da obiščete strokovnjaka, ki jih bo z nekaj koraki popeljal do popolnega videza, če pri tem sami niste vešči. Prvi korak je najtežji, a skrivnost je, da se vsaka popolna obrv začne tam, kjer se začne tudi linija vašega nosu; prelomnica ali vrh loka obrvi se nahaja v liniji s konico vašega nosu in zenice, konča pa se v liniji nosu z zunanjim kotičkom vašega očesa.

Vsak strokovnjak bo goste obrvi po potrebi razredčil, dolge pristrigel, redke dopolnil, tiste dlačice, ki niso v liniji, pa odstranil. Nikakor pa ne bo preveč spreminjal njihove naravne oblike.

Obrvi, ki zgledajo naravno

Če menite, da so vaše obrvi presvetle, morate ob izbiranju svinčnika vedeti, da nikoli ne smete kupiti za več kot odtenek ali dva temnejšega. Pri izbiranju odtenka bodite pozorni tudi na barvo vaših las, ki naj se z njimi čimbolj ujema. Če pri izbiranju odtenka še vedno niste prepričani, vam priporočamo Max Factor Brow Contouring Kit, ki vam ponuja kar štiribarvni set senčil za obrvi s priloženo krtačko in aplikatorjem. Če ste mnenja, da so vaše obrvi preredke priporočamo, da jih za najnaravnejši videz na mestih, kjer so najredkejše, dopolnite z priročnim črtalom na navoj Max Factor Brow Shaper.

Risanje popolnih obrvi

Obrvi najprej s krtačko počešete tako, da bodo vse dlačice na svojem mestu. Z barvico ustvarite ostro linijo pod in nad obrvjo. Odlično se obnese Estée Lauder The Brow Multi-Tasker ali pa Rimmel Professional Eyebrow Pencil. Linije ne začnite risati čisto na začetku obrvi, ampak naj se začne nekaj milimetrov znotraj začetka, da obrv ne bo izgledala preveč umetno. Ko ste ta korak končali, s krtačko linijo zabrišite proti notranjosti obrvi, da ne bo več tako ostra in vidna. Nato s pomočjo senčke za obrvi Bobbi Brown Brow Kit in priloženega diagonalnega aplikatorja zapolnite obrvi. Začnite na zunanji strani, kjer naj bodo obrvi najintenzivnejše, nato pa jih zabrisujte proti notranjosti.

Pri zapolnjevanju s senčko morate paziti, da bodo vaši gibi s čopičem majhni in nežni – z njimi med obrvi zarisujte posamezne dlačice, da bo izgled še vseeno kar se da naraven.

V zadnjem koraku uporabite fiksator, priporočamo Clinique Just Browsing Brush-on Stayling Mousse ali pa Bobbi Brown Brow Shaper, ki vaše obrvi obdrži na mestu cel dan. Na koncu pa še s korektorjem.

PR sporočilo