Čudne hollywoodske diete: Marilyn Monroe za kosilo jedla le sladoled!

Zanimive in čudne diete starih hollywoodskih ikon.

Današnje hollywoodske zvezdnice se držijo povsem svojih prehranjevalnih načrtov, ki so jih s pomočjo nutricionistov dobro premislile in vedo, da je poleg redne telesne aktivnosti to ključen razlog njihove zdrave in lepe postave.

In nikoli ni bilo nič drugače, ikone hollywooda so že od nekdaj slovele po svojih unikatnih dietah, med katerimi so tudi takšne, ki še danes veljajo za izredno zanimive, a čudne prehranjevalne navade.

V nadaljevanju ti razkrivamo, kako se je prehranjevala Audrey Hepburn, kaj je kosila Marilyn Monroe in čemu se Sophia Loren nikakor ni želela odpovedati.

Audrey Hepburn
Prednost v njenih jedilnikih je zmeraj predstavljala sveža zelenjava, ki jo je kupovala na lokalni tržnici. Pila je veliko vode, 80 % njene prehrane je baziralo na sadju in zelenjavi, medtem ko je meso uživala le občasno. Enkrat na mesec, ko se je posluževala tudi detoksa, je pojedla le nekaj sveže zelenjave, jogurt in neomejeno količine vode.

Elizabeth Taylor
Elizabeth je za zajtrk zmeraj jedla umešana jajca in francosko solato, medtem ko je njeno kosilo predstavljala popečena rezina kruha z maslom. Njene večerje so bile nekoliko obilnejše, takrat je pojedla piščanca z arašidi, pire krompir in nekaj rezin koruznega kruha.


Jacqueline Kennedy Onassis

Glamurozna Jackie je poskušala različne strategije. Včasih je jedla le krompir s kaviarjem, kadar pa ni bila lačna, je pojedla svež paradižnik s sriom. Med njenimi najljubšimi sladkimi pregrehami je bila slaščica Peaches Cardinal, kjer se kuhana breskev kopa v brusnični omaki in se vedno postreže skupaj s kepico vanilijevega sladoleda.

Sophia Loren
Italijanska igralka je večkrat poudarila, da sledi mediteranski dieti, saj je oboževala zelenjavo, testenine in vino. Ena izmed njenih znanih samozavestnih izjav je bila tudi ta: ”Raje jem testenine in pijem vino, kot da nosim oblačila velikosti XS.”

Marilyn Monroe
Marilyn je leta 1952 odkrila recept za svoj magični napitek, ki si ga je privoščila vsako jutro. Ta je bil sestavljen iz dveh razžvrkljanih jajc, ki ju je nato popila skupaj s skodelico toplega mleka. Za kosilo je brez izjeme jedla sladoled, medtem ko je najraje večerjala goveji steak na žaru in nekaj svežega korenja.

Greta Garbo
O njenih prehranjevalnih navadah se ve razmeroma malo, a znano je, da je Greta oboževala ovsene kosmiče, zato je za zajtrk in večerjo jedla ovseno kašo z melaso.