5 trikov za fit telo v 5 dneh

Da te spomnimo na 5 zlatih pravil lepe in zdrave postave.

Se mučite z različnimi dietami, a nič ne deluje? Sicer nimamo čarobne paličice, a smo izbrskali še kako resnične in zlate nasvete, ki prinašajo hitre rezultate. Že v petih dneh lahko za svoje telo naredite ogromno in postanete fit, kot si želite … ali pa se boste s pomočjo spodnjih nasvetov vsaj počutili boljše in bolj samozavestno.

5 zlatih pravil lepe in zdrave postave

1. Dvanajst ur brez hrane

Telesu dovolite počitek in poskrbite, da bo med zadnjim večernim prigrizkom in zajtrkom minilo 12 ur. Prvi šest ur zatem, ko zaužijete večerjo, je telo osredotočeno na prebavo, naslednje štiri ure so namenjene razstrupljevanju. To je najbolj učinkoviti čas za topljenje maščob na področju trebuha, stegen in bokov.

2. Podvojite obrok smoothie-ja

Uživanje tekočih obrokov vam bo zagotovilo dovolj kalorij, ki jih potrebuje telo za nemoteno delovanje, hkrati pa to ne bo vplivalo na čas prebave. Ker ohranja uravnotežen krvni sladkor na področju izgubljanja maščob, to pospeši izgubo maščob. Svetujemo vam, da zajtrk in kosilo nadomestite s hranilnim smutijem, za večerjo pa si privoščite mastne ribe in zelenjavo, polno vlaknin.

3. Telesna vadba vsak dan

Nekaj dni izvajajte predvsem vaje za moč in raztezne vaje. Svetujemo vam, da najprej izberete visokointenzivno intervalno vadbo, ki bo poskrbela za lepo oblikovane mišice in bo pospešila presnovo in porabo kalorij. To vadbo kombinirajte z vajami iz joge in pilatesa, s katerimi boste raztegnili mišice in telo očistili odvečne vode in strupov.

4. Dovolj spanca

Spanje uravnava hormone, zaradi česar se boste zbudili sveži in spočiti. Za dober spanec je potrebna popolna tema, zato poskrbite, da bodo vaše zavese zagrnjene in da v sobi ne bo nikakršnih elektronskih naprav. Na ta način bo telo pričelo proizvajati melatonin, ki je potreben za miren spanec. V posteljo se odpravite pred 23h.

5. Vse za dobro prebavo

Ogromno žensk ima težave z zaprtjem, napihnjenostjo, plini in prebavo. Neprijetna reč, ki močno vpliva na proces izgube kilogramov. Na dobro prebavo vpliva količina zaužite vode in vnos vlaknin, zato dnevno zaužijte vsaj 2 litra vode in 30 gramov vlaknin. Slednje lahko v telo vnesete z zadostno količino zelenjave, v smuti pa si zamešajte žlico chia ali lanenih semen. Izogibajte se sladkorju, saj se z njim hrani kandida, kar povzroča presežek plina in zaprtje. Če vse to ne bo blagodejno vplivalo na vašo prebavo, pa si pomagajte še s magnezijevi dodatki, ki bodo pred spanjem pomirili črevesje in spodbudili naravno gibanje debelega črevesja.