5 napak pri sušenju las na zraku

Si kdaj posušite lase na zraku? Nujno preberite ta članek!

Čeprav v osnovi velja, da je sušenje las na zraku nepriporočljivo, ga včasih enostavno želimo. Prav tako so v pomladno poletnem času velikokrat moderne pričeske, ki jih je oblikoval zrak. Zazmrščeni, a zdravi, rahlo valoviti kodri pa vam bodo uspeli le, če se boste izogibale naslednjih 5ih napak:

#1 UPORABA BRISAČE

Predvsem las ne smete osušiti z brisačo na agresiven način, saj jih boste zavozljali. Le rahlo jih popivnajte in zavijte v brisačo za nekaj minut.

#2 NE UPORABLJATE NOBENEGA PRODUKTA

Čeprav je sušenje las na zraku naraven postopek, to še ne pomeni, da morate spustiti negovalne ali oblikovalne produkte. Balzam v spreju uporabite, če si želite mehkih las; gel za teksturo pa, če si želite, da imajo vaši lasje nekoliko več teksture.

#3 IGRATE SE Z LASMI

Bolje je, da se stiku rok z lasmi izogibate, prav tako se izogibajte divjemu česanju s krtačo. Oboje lahko povzroči, da so lasje štrenasti. Če že morate, potem uporabite serum, ki bo poskrbel, da bodo lasje gladki.

#4 LAS NE OBLIKUJETE

Sanje vsake ženske so, da bi frizura že samo po pranju in sušenju na zraku dobila čudovito obliko. To se na žalost v večini primerov ne zgodi, zato je smiselno, da lase zavijete v mehko figo, ko so že vlažni. Na tak način boste dobili čudovite naravne kodre. Druga možnost je, da spletete dve kiti. Lase tako pustite nekaj ur.

#5 LASE SUŠITE NA ZRAKU PREPOGOSTO

Napaka številka 1. Prepogosto sušenje las na zraku je lahko škodljivo. V kolikor se vaši lasje ne posušijo hitro, je vlažno lasišče idealna podlaga za razvoj bakterij. Prav sušenje na zraku pa je lahko tudi krivo za nastanek prhljaja. Lase sušite na zraku le vsake toliko.