5 dejstev, ki jih nisi poznala o suhih šamponih

Vse, česar nisi vedela o suhih šamponih.

Če suhi šampon uporabljaš redno, te bodo naslednja dejstva morda presenetila.

Suhi šamponi veljajo za velike rešitelje marsikatere zagate. Pomagajo nam takrat, ko so naši lasje že tako mastni, da bi potrebovali umivanje, vendar za to nimamo časa. Pripomorejo k lepšemu izgledu tudi takrat, ko je naša pričeska popolnoma poležana oziroma brez volumna. Danes je na tržišču nemalo suhih šamponov, ki so postali stalnica mnogih žensk po vsem svetu. Mnogi strokovnjaki opozarjajo, da suhi šamponi lahko škodijo vašim lasem, predvsem takrat, ko se uporabljajo prepogosto.

Poiskali smo odgovore na najpogostejše ”resnice” o uporabi suhega šampona

KEMIKALIJE V SUHIH ŠAMPONIH SO SLABE ZA LASIŠČE
Dejstvo delno drži, vse pa je odvisno od dejanske sestavinske liste produkta. Načeloma prepogosta uporaba agresivnih in sintetičnih suhih šamponov lahko pripelje do razdraženosti.

SUHI ŠAMPON UNIČUJE LASE
Suhi šampon načeloma nanašamo le na del las, ki je bližje lasišču in je tudi bolj masten. Tam je suhi šampon praktično neškodljiv, problem nastane, če ga v prevelikih količinah nanašate na že tako izsušene konice. Hujših posledic sicer ne bo, lasje pa bodo vedno manj sijoči in manj voljni, morda pa se bodo posledično tudi bolj lomili.

SUHI ŠAMPON POLNI PORE
Suhi šampon ostane na lasišču in se tako kot olja, umazanija in bakterije lahko useda v pore. To lahko povzroča srbečico ali celo zabasane pore na lasišču. Temu se boste izognili tako, da boste uporabljali ne-aerosolne produkte in jih na lasišču ne boste imeli več kot dva dni.

ZARADI SUHEGA ŠAMPONA MI BODO IZPADLI LASJE
Načeloma ne drži, lahko pa prepogosta uporaba in slabo spiranje oziroma umivanje pripelje do tega, da se lasje začnejo tanjšati in zaradi manjših vnetij celo izpadati.

VSI SUHI ŠAMPONI SO SLABI
Vsekakor ne drži. Suhih šamponov je na tržišču ogromno, razlikujejo se glede na vsebnost sestavin, kot tudi učinke. Za nasvet kako poiskati dobrega se obrnite na svojega frizerja ali pa pobrskajte po številnih lepotnih blogih, na katerih blogerke delijo kredibilne nasvete za nakup.