3 ”peel off” maske iz domače kuhinje

3 učinkovite maske za obraz, ki jih lahko pripraviš tudi sama.

Včasih je za lepo in gladko kožo potrebno tako malo, da se končni rezultati zdijo neverjetni.

Predstavljamo 3 maske za obraz, ki jih lahko pripraviš tudi sama.

Obstaja veliko receptur za domače maske za obraz, ki so pravtako preverjene in dobre. A ko je govora specifično o ”peel off” maskah, pa je njihov proces priprave za odtenek zahtevnejši, a še zmeraj preprost in hiter. Namreč pri slednjih maskah za obraz moramo biti pozorni, da dosežemo pravo gostoto in debelino, saj jih le takšne enostavno odstranimo z očiščenega obraza.

V nadaljevanju predstavljamo 3 recepture za domače ”peel off” maske, ki bodo pripomogle k čistejši koži, odlično pa se bodo obnesle tudi pri odstranitvi odmrlih celic.

Maska 1 s skrivno sestavino: BELJAK

V skodelici zmešaj sladkor v prahu in beljak enega jajca. Zmes mešaj tako dolgo, dokler ne dobiš enotno goste teksture. Tako pripravljeno masko nanesi na očiščen obraz, bodi pozorna na predel okoli oči in ust ter po 6-8 minutah nanosa nežno in temeljito obriši plast maske.

Maska 2 s skrivno sestavino: LIIMONA

V skuhan zeleni čaj dodaj sok ene limone. Z žlico dobro premešaj obe tekočini, nato dodaj želatino v prahu in ponovno premešaj. Zmes nato 30 minut grej v mikrovalovni pečici, ponovno premešaj in nanesi na očiščen obraz. Obraz nežno pokrij z robcem in pusti delovati 10 minut. Masko po pretečenem času odstrani od brade proti čelu in nežno obriši morebitne ostanke.

Maska 3 s skrivno sestavino: POMARANČA

Pomarančno lupinico daj sušit na toplo za 2 dni, nato iz posušene lupine pripravi prah. V skodelico, kjer si predhodno zagrela 2dcl vode, dodaj sladkor in počakaj, da se le-ta dokončno raztopi. Dobila boš lepljivo tekočino, ki ji boš nato primešala žlico sušenega praha pomarančne lupinice. Dobro zmešano in pripravljeno masko nato nanesi na očiščen obraz in pusti delovati 10 minut.