3 napake, ki jih delamo pri puljenju obrvi

Skoraj vse delamo te 3 napake!

Obrvi so okvir našega obraza. Nepravilno urejene obrvi namreč vplivajo na celostni izgled, četudi ste se trudili s popolnim make-upom. Samo ena napačna poteza lahko pokvari popoln izgled, s privzdignjenimi očmi in lepimi obraznimi potezami.  Dame tako pogosto pretiravamo s puljenjem in ko je enkrat škoda strojena, jo je resnično težko popraviti. Zato predlagamo, da se sprva prepustite strokovnjaku, ki vam uredi obliko obrvi, katera vam najbolje pristoji in se nato sami držite teh okvirjev. Pomembno je, da so vaše obrvi čim bolj naravno oblikovane, da sledijo liniji vašega obraza in da jih ne barvate preveč z različnimi senčili in barvicami, saj si ne želite izgledati kot čarovnica, ki se ravno pripravlja na najbolj grozljivo noč v letu.

Tukaj so 3 najpogostejše napake, ki jih delamo pri oblikovanju obrvi:

1.Neupoštevanje naravnega izgleda

Večina žensk si želi visoko oblikovanih obrvi, ki odprejo naše oči, a v resnici imajo le redke posameznice to srečo, da so njihove obrvi naravno dvignjene tako visoko. Glavna napaka, ki jo v tem primeru naredimo je ta, da preveč populimo obrvi in jih nato rišemo z različnimi svinčniki, kar nikoli ne bo izgledalo naravno. Torej, ne pulite preveč, raje se držite svoje linije, saj bo rezultat mnogo boljši.

2.Pretirano risanje obrvi

Poudarjanje barve in nežno oblikovanje s svinčnikom bo dodalo piko na i. A če pretiravamo z risanjem ne bomo prišle daleč, saj bo naš izgled popolnoma nenaraven. Hkrati nam risanje z barvicami povzroči še eno težavo. Predstavljajte si, da vas ujame dež, vi pa ste brez dežnika. Verjetno bo bolj malo ostalo od vaših obrvi. Barvice uporabljajte, a le toliko da lepo zaključite vaš naravni izgled obrvi. Te namreč niso slikarsko platno!

3.Puljenje

O puljenju smo govorili že na začetku. Ko dobimo obliko, ki si jo želimo – ponovno poudarjamo, naj vam jo naredi strokovnjak, se držimo teh okvirjem in ne izpulimo niti ene samcate dlačice izven tega okvirja. Zgodi se namreč, da želimo popravljati obliko ter pulimo in pulimo, na koncu pa pridemo do tankih in nenaravnih obrvi, ki jih bomo s težavo vrnile nazaj v prvotno obliko.