Vsi obutveni modni trendi na enem mestu

Kaj bomo nosile to jesen?

Po vročem poletju je pred nami nova sezona modnih trendov ter svežih stilskih idej. To jesen bodo modno sceno prevetrili trendi, ki bodo velik pečat pustili na obutvi in dodatkih. Nova kolekcija najbolj modne obutve za jesen in zimo je že preplavila police v Massu, kjer poleg novih trendov napovedujejo preporod nekaterih starih, ki jih morda niste pričakovali. Nepogrešljive modne sopotnice vsekakor ostajajo urbane superge v vseh oblikah, posebej opazne pa so ‘ugly sneakers’, ki jih ekstravagantne oblike in barvne kombinacije delajo še posebej modne. Jesen seveda ne bo popolna brez gležnjarjev in škornjev, med njimi masivnih bikerskih bulerjev s kovinskimi dodatki za modne upornike. Nova sezona nakazuje preporod trendov iz prejšnjega desetletja, saj je oblekla gležnjarje in škornje v belo barvo in tekstilne karo vzorce, vrnili pa so se tudi širši nagubani škornji ter posebna trikotna peta, ki je ena izmed adutov te sezone. V velikem slogu se vrača tudi živalski in camo vzorec, ki krasi vse vrste obutve. Kot novejši trend pa so na urbanih ulicah zelo opazne tudi superge in petke v stilu Balenciage, ki gleženj tesno objamejo kot nogavica in si jih enostavno poveznete na nogo. Z naborom največjih trendov in novih modnih blagovnih znamk, med katerimi so Liu Jo, Lewis in Yellow Cab, Massova nova kolekcija vsekakor napoveduje drzno modno sezono.

‘Grde’ superge

Na modnih ulicah letos kraljujejo ekstravagantne superge. Videli smo jih že na številnih zvezdnicah, pred kratkim pa so osvojile našo urbano sceno. Tako imenovane ‘grde’ superge prepoznamo po drugačnih, neomejenih oblikah, izstopajočih barvnih kombinacijah in masivnih debelih podplatih. Massova nova kolekcija superg je polna izstopajočih modelov za najbolj drzne, seveda pa na sceni še vedno kraljujejo tudi bolj šik superge v sijaju metalik odtenkov in raznih bleščečih dodatkov, idealnih tudi za najbolj elegantni stajling. Mass obožuje tudi posebne superge v stilu Balenciage, ki so od podplata naprej narejene kot nogavica, ki gleženj tesno objame in si jih enostavno poveznete na nogo. Med vzorci lahko opazimo tudi veliko živalskega potiska in prepletanje veliko različnih materialov ter vzorcev, ki se na čevlju presenetljivo povežejo.

Preporod trendov na gležnjarjih in škornjih

Obvezna obutev za jesenske dni so gležnjarji v vseh svojih različicah. A to sezono so doživeli preporod in se vrnili v stilu iz prejšnjega desetletja. Tako kraljujejo na vrhu lestvice novih trendov široki nagubani škornji in gležnjarji, ki nogo ohlapno objamejo. Vrnila se je tudi bela barva, v kateri škornji resnično izstopajo ter vam dajejo občutek posebnega glamurja. Se še spomnite drznih modnih kombinacij z belimi škornji? Za piko na i pa jih zaznamuje še trikotna peta, ki se je letos vrnila med trende. Med barvami in vzorci prav tako ne moremo mimo tekstilnih karo vzorcev in živalskih potiskov, v katerih je čevelj edini modni dodatek, ki ga potrebujete. Trendi škornji so tudi v obliki tube, ki se oprime noge, ponavadi pa so kombinirani z debelejšo peto, ki je letos modna tudi kot široka tanka peta.

Šik bulerji

Trendi sceno to sezono zaznamujejo tudi bulerji in masivni bikerski gležnjarji, ki so popolna kombinacija divjega rocka in elegantnega glamurja. Na njih se namreč svetijo zaponke in zadrge, bleščeči kamenčki, prepletajo jih vezalke, dvigajo pa se na debelem narezljanem podplatu. Z novo sezono pa so bulerji tudi šik, saj jih kras ijo satenaste vezalke in razni bleščeči dodatki v obliki netov posebnih oblik. Za hladnejše zimske dni bodo idealni tudi zimski gojzarji na vezalke, oblečeni v umetno krzno, ki se za ščepec glamurja bohoti izven čevlja. Da bo hladna sezona tudi kar se da elegantna.

Še nekaj vročih modnih trendov te jeseni iz Massa…