Verjetno najbolj neokusni čevlji vseh časov. Gucci, joj ne!

Ne, ne gre za zvijačo. Ti čevlji se resnično prodajajo - in to za 1800USD!

Modne znamke nas presenečajo iz dneva v dan. Čeprav smo bili ob prvem pogledu na fotografijo čevljev Gucci prepričani, da gre le za zvijačo, dejansko temu ni tako. Čevlji z imenom Gucci Horsebit-Detailed Goat Hair Slippers dejansko obstajajo in se prodajajo – in to za vrtoglavih 1800 ameriških zelencev.

Mnogih jih primerjajo s frizuro ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, spet drugi so mnenja, da so primerni le za lik iz filmov Star Wars po imenu Chubaka.

Natikači Gucci so popolnoma prekriti s kozjo dlako in v osnovi (presenetljivo) niso mišljeni kot domača obutev. Očitno so si oblikovalci pri znamka Gucci zamislili, da bodo modne navdušenke v njih paradirale po ulicah. Čeprav se za normalnega opazovalca to zdi popolnoma zgrešena ideja, očitno temu le ni tako. Čevlji so poželi toliko pozornosti, da so posledično celo precej dobro prodajan kos. Omislili si jih bodo verjetno tisti, ki resnično želijo izstopati (in imajo tudi kar nekaj pod palcem). Spletna trgovina Net-a-Porter priporoča kombinacijo z lahkotnimi oblekami ali krili ter jeansom, v uredništvu pa v njihovo modno vsestranskost enostavno nismo prepričani. Kaj pa menite vi?