To je modna znamka, ki kraljuje na družbenih omrežjih

Preverite, katera je znamka številka 1 na družbenih omrežjih!

Družbena omrežja danes napovedujejo in narekujejo modne smernice. Modne trendsetterke prisegajo predvsem na Instagram, kjer dnevno objavljajo fotografije s svojega vsakdana in vanje pridno vključujejo različne znamke. Ste se kdaj spraševali, katera je znamka številka 1? V tem trenutku naj bi po študijah na Instagramu kraljevala znamka Gucci.

Z obzirom na kompleksno formulo, ki vključuje število omemb na družbenih omrežjih, všečkov, klikov in drugih kazalnikov, so analitiki preiskali najvplivnejših 400 modnih influencerjev in blogerjev. Zmaga je pripadla znamki Gucci, ki se je uvrstila tik pred znamke Louis Vuitton, Givenchy in Chanel.

Znamka Gucci je v zadnjih mesecih resnično prevzela družbena omrežja. Julija so pričeli s svojim projektom #24HourAce, kjer so s pomočjo vplivnežev na družbenih omrežjih promovirali svoje čevlje Ace. Lani so pričeli tudi s širjenjem hashtaga #GucciGram s pomočjo elektičnih printov s podpisom Alessandra Michela. Kampanjo na družbenih omrežjih so nadaljevali z influencerji in blogerji, z nekoliko bolj prikritim oglaševanjem so tako osvojili družbeno omrežje številka 1 na modnem področju.

foto: Janni Deler