Poceni detajli, s katerimi bo vaš dom videti luksuzno

Luksuzni izgled doma lahko dosežete že z nekaj poceni triki.

Prenova doma je lahko kaj hitro zelo visok strošek, vendar ni treba da je temu tako. Če se poigravate z idejo prenavljanja prostorov, vaša sredstva pa so omejena, sledite spodnjim trikom.

Minimalizem

Namesto, da na police nameščate številne nepotrebne stvari, vam oblikovalci notranjega dizajna svetujejo minimalizem. Dovolj bo en sam svečnik, vaza ali pa okvir s fotografijo. Prav tako pospravite odvečne stvari iz prostora.

Trije enaki detajli

Newyorška notranja oblikovalka prostorov Cheryl Eisen zagotavlja, da bodo trije enaki elementi v prostoru izzvali tako želeni ”wow” efekt. To lahko dosežete s fotografijo, ki je razdeljena na tri enake dele, s tremi vazami in podobno.

Naravna svetloba

Zadostna količina naravne svetlobe bo razvedrila vsak prostor in mu dala priokus luksuza. Za čim več svetlobe ne potrebujete veliko denarja. Dovolj bo že, da odstranite temne in težke zavese, izbirajte svetle pastelne barve zidov in pohištva. Poleg tega, redno čistite okna, saj bo imela svetloba še lažji vstop v vaš dom.

Vzglavniki in posteljnina

Takojšnji ”makeover” prostora se najlažje doseže z nekaj okrasnimi blazinami na sedežni, ko pa gre za spalnico, zamenjajte posteljnino. Z barvo, vzorcem in materialom lahko vašo posteljo spremenite v luksuzno mesto za spanje. Strokovnjaki svetujejo, da barve blazin in posteljnine uskladite z ostalimi barvami v prostoru.

Čistoča

Na koncu pa najlažje in brezplačno opravilo – počistite dom. Najlažji način za dosego lepega videza stanovanja je pospravljen in čist prostor. Tako bo vaš dom vselej videti lepo, ne glede ne razporeditev prostorov, barv zidov in ostalih detajlov.

Foto: Instagram, Pinterest