Kako se na hitro znebiti podočnjakov

Zakaj bi morale biti na pogled starejše in bolj utrujene, kot smo v resnici?

Ste zjutraj, ko se pogledate v ogledalo, nesrečne zaradi zateklih in utrujenih oči? Od sedaj naprej, ne boste več. Podajamo pet trikov, s katerimi boste na hitro videti zbujeni še preden boste na delovnem mestu.

Pijte manj kave in več tople vode, pa bo bodo vaše oči videti bolj sveže. Poleg si za zajtrk privoščite omega 3 maščobe, ki skrbijo za lepo kožo. Našli jih boste v lanenem olju, oreških, lanenih semenih itd.

Izogibajte se korektorju, saj ne pomaga pri podočnjakih, z njim jih boste le še bolj poudarile. To še posebej velja za korektor, ki je svetlejši od vašega tena kože. Dobro se posvetujte kateri ton in blagovna znamka sta za vaš ten kože najbolj primerna. Majhno količino pravega korektorja nežno nanesite s konico prsta.

Poudarite trepalnice z maskaro! Ta trik je najlepši za odvrnitev pogledov iz zabuhlih oči. Za še boljši učinek, trepalnice ukrivite.

Najdite pravi položaj za spanje – vsekakor ne moremo ves čas med spanjem paziti na položaj v katerem spimo. Lahko pa to storimo v budnem stanju. Poskrbite, da ne boste ležali z licem na vzglavniku. Tak položaj namreč ustavlja pretok krvi, ki se bo nabrala v področju oči. S tem pa zjutraj ne boste zadovoljne.

Izogibajte se temnim senčilom, kot so temno modra ali zelena, saj v kombinaciji s podočnjaki pomagajo ustvariti zabuhel videz. Če se ne morete odpovedati senčilu, uporabite tople zlate tone in nežne kožne barve.