5 ženskih čevljev, ki jih moški ne marajo

Kolikokrat se moški pogledi v resnici ustavijo na ženskih čevljih?

Kolikokrat se moški pogledi v resnici ustavijo na ženskih čevljih? Pravzaprav pogosteje, kot bi morda mislili. Anketa, ki so jo opravili med več kot 2000 predstavniki močnejšega spola je razkrila, da kar 79 odstotkov moških opazi, kaj obujejo njihove boljše polovice. Tudi moški imajo namreč precej dobro izdelano mnenje o tem, kakšno obutev si želijo videti na ženskih stopalih, predvsem pa česa ne marajo. Če so visoke petke še vedno pojem, ko gre za privabljanje moške pozornosti, pa ima naslednjih pet kosov ženske obutve v moških očeh prav nasproten učinek.

1. Sandali s polno peto

Sandale s polno peto so moški v omenjeni anketi postavili na sam vrh najbolj neprivlačnih kosov ženske obutve. Kar 71 odstotkov anketirancev jih milo rečeno prezira in si jih ne želi gledati na nogah svoje drage.

2. Uggice

Že res, da so ti mehki in udobni škornji v zimskem času pri ženskah zelo priljubljena obutev, toda 67 odstotkov moškim se zdijo neprivlačni, saj po njihovem nimajo konkretne oblike in delujejo otročje.

3. Kroksi

Kroksi so prav poseben fenomen, saj so kljub svoji neprivlačni obliki uspešnica povsod po svetu.  To ne čudi, saj je mnogim udobnost obuval pomembnejša kot videz. A če vprašate moške, so kroksi pravi »grdobci«. Proti njim se je izreklo 63 odstotkov anketirancev.

4. Čevlji s polno peto oz. platformo

Številne ženske obožujejo platforme, saj v njih pridobijo na centimetrih, hoja pa je precej lažja kot v čevljih z visoko petko. Toda 58 odstotkov moških meni, da platforme delujejo preglomazno in jih preveč spominjajo na čoln.

5. Japonke

Nič bolje kot platforme se niso v omenjeni anketi odrezale priljubljene japonke, brez katerih si vročih poletnih dni skoraj ne moremo predstavljati. Za 55 odstotkov moških, ženska z japonkami preprosto ni privlačna.