10 modnih kosov po okusu Jane Birkin

Aktualne ponudbe modnih znamk so polne modnih kosov v stilu Jane Birkin.

Izbrani modni kosi, ki jih bi jih nekoč v svoj stil vključila tudi šik umetnica Jane Birkin.

Kdo je večna angleška (tudi francoska) modna ikona Jane Birkin, ki še danes navdihuje oblačilne kombinacije številnih trendseterk?

Igralka, pevka in aktivistka, ki je s svojim mladostnim videzom in očarljivim britanskim naglasom očarala Francijo, kjer se je ustalila pred več kot 40 leti, je kariero v precejšnji meri zgradila na izvajanju Gainsbourgovega repertoarja – tudi po tem, ko je ta leta 1991 umrl. Jane Mallory Birkin se je rodila 14. decembra 1946 v Londonu, odraščala je na angleškem podeželju, življenje pa si je nato ustvarila v Franciji. Do svetovne slave se je prebila leta 1969, ko je s takratnim partnerjem Sergeem Gainsbourgom posnela seksapilno pesem Je t’aime moi non plus. Razvpiti Francoz je pesem sprva posnel leta 1967 z Brigitte Bardot. Pri 20 letih je igrala v danes kultnem filmu Michelangela Antonionija, naslovljenem Povečava. V filmsko zgodovino se je med drugim zapisala po filmih Smrt na Nilu in Zlo pod soncem, posnetih po romanih Agathe Christie, in Lepe norice Jacquesa Rivetta.

Tokrat je našo izbiro modnih kosov navdihnila prav ona, ki ji je modna hiša Hermès posvetila poseben model torbice, ki še danes velja za enega izmed najbolj zaželenih modnih dodatkov.